top of page

KLASSIEKE MASSAGE

Breng uw chi in evenwicht

In de volksmond heet een klassieke massage ook wel een ontspanningsmassage. Een klassieke massage kan een positief effect hebben bij verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld:

·       Pijn

·       Stress en klachten bij een burn-out

·       Spanning

·       Te hoge spiertonus

·       Lokale verstoringen in de weefselspanning

·       Verstoringen van de lichaamsbeleving

·       Aspecifieke vermoeidheid

De behandelingen kunnen zowel preventief (ontspanning of stimulatie) als op een specifieke klacht (therapeutisch) toegepast worden.

Wat is klassieke massage?
Een klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. Het woord "massage" heeft een Arabische oorsprong. Het is afgeleid van het woord 'mass' dat "onderzoekend aanraken" betekent.

Het aanraken in de klassieke massage gebeurt veelal door afwisseling van diverse massagetechnieken. De massagetechnieken die gebruikt worden zijn effleurages (strijkingen, meestal met gebruikmaking van massage-olie), pétrissages (knedingen), tapotementen (kloppingen), vibraties (trillingen) en schuddingen.

Deze verschillende massagetechnieken brengen in het lichaam reacties teweeg die leiden tot het herstel van evenwicht in het lichaam. De massage stimuleert de doorbloeding, en verbetert de spierfunctie. Het lichaam komt tot rust en ontspant zich. Ook bevordert het geestelijke rust. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het resultaat van een massage is totaalbalans van lichaam en geest.

De klassieke massage lijkt erg veel op een sportmassage. De handgrepen zijn gelijk, alleen wordt bij een klassieke massage meestal zachter en langzamer gewerkt. Ook wordt bijna altijd de rug gemasseerd.

c45f1c79-ec94-4b6b-9cb9-b4fef2b224ad.jpg
bottom of page