top of page
massage

SPORT MASSAGE

Natuurlijke genezing

Sportmassage is niet alleen de massage zelf, maar omvat veel meer onderdelen. Onderzoek naar lichaamshouding, bewegingspatronen en eventuele correctie;

·       Bekijken en beoordelen van blessures;

·       Advies over omgaan met blessures of andere lichamelijke ongemakken;

·       Advies over trainingsopbouw, herstel, voeding, kleding en schoeisel;

·       Functietesten van spieren en gewrichten;

·       Lokaliseren van verhardingen of verkortingen van spieren;


Hoe ziet deze massage eruit?
Tijdens deze massage staat het reduceren van uw spierklachten en spieronderhoud centraal. Er wordt gemasseerd met verschillende massagetechnieken om uw pijnlijke spieren sneller te laten herstellen. Het betreffende lichaamsdeel wordt ontbloot en gemasseerd, waarbij de rest van het lichaam wordt afgedekt. De klachten in uw spieren ontstaan vaak door verkortingen of spierverhardingen. Deze worden los gemasseerd waarna uw klacht af zal nemen. Ook als u nog geen spierklachten heeft, zorgt de massage ervoor dat spierverhardingen en verkortingen niet ontstaan en dat u sneller herstelt van trainingen. Mocht u tijdens de massage baat hebben bij trainingsadvies, dan sta ik daar zeker voor open en help ik u graag. Voor verkorte spieren kan ik u na de massage eventueel rekoefeningen meegeven.

Effect van een Sportmassage
Verbetering van de doorbloeding: Tijdens een sportmassage wordt er druk op de huid uitgeoefend. In de huid zitten verschillende sensoren die bijvoorbeeld pijn of druk waarnemen. Het lichaam reageert op de activatie van deze sensoren. Bij pijnsensoren zal bij bijvoorbeeld een hete pan aanraken, de arm snel weggetrokken worden. Bij druk/ wrijving op de huid, laat het lichaam de stof histamine achter. Deze stof werkt vaatverwijdend en zorgt ervoor dat de aderen verder open gaan staan. Doordat de aderen verder open gaan staan, kan er meer bloed door het betreffende lichaamsdeel gaan. Hiermee verbetert de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Histamine geeft tevens een rode gloed op de huid. Het tijdens een sportmassage gemasseerde lichaamsdeel zal dus beter en sneller herstellen.

​Is een sportmassage alleen geschikt voor sporters?
Een sportmassage is niet alleen voor sporters bedoeld. Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug-, nek- en/of schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om u één keer in de twee weken te laten masseren.

Om op sportgebied en in het dagelijks leven goed te kunnen presteren is een gezonde levensstijl nodig. Een juiste balans tussen gezonde voeding, voldoende beweging en een goede lichaamsverzorging. Toch kunnen er door verschillende omstandigheden klachten en blessures ontstaan. Sportmassage kan het herstelproces van deze klachten versnellen en ondersteunen.

Waar is een sportmassage goed voor?
Een verbeterde doorbloeding van de spieren (o.a. door snelle aanvoer van zuurstof naar het bloed);

·       Verhardingen in de spieren worden verminderd;

·       Soepele spieren;

·       Ontwatering spieren en weefselspleten;

·       Ontspanning van lichaam en geest;

bottom of page