top of page
be5153e9-7dbc-4ebd-b5ae-440e91eb9305.jpg

SPORT THERAPIE

De landelijk erkende en geaccrediteerde opleiding Sporttherapie is speciaal ontwikkeld voor gemotiveerde sportmasseurs met relevante kennis van de anatomie en fysiologie. Er wordt interessante en vernieuwende theoretische kennis aangeboden. De diversiteit aan praktische vaardigheden vullen 'het gat' tussen sportmasseur en fysiotherapeut ruimschoots op.
Ondersteund door de opgedane 'therapeutische visie' worden de kennis en vaardigheden gebruikt om sporters en andere cliënten met de meest relevante, sportgerelateerde, 'pijntjes', klachten en blessures therapeutisch te behandelen. Denk hierbij onder andere aan:- Enkel-, voet- en hielblessures;
- Achillespees- en kuitklachten;
- Mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints);
- Specifieke knieletsel (ligamenten en menisci);
- Patellofemorale klachten;
- Jumpers' knee en runners' knee;
- Hamstrings- en liesblessures;
- Slijmbeurs en peesontstekingen;
- Lage rugklachten (ook hernia);
- Nek- en schouderklachten;
- Tenniselleboog.


Daarnaast kunnen de aangeleerde therapeutische vaardigheden, zoals bijvoorbeeld bindweefselmassage, triggerpointtherapie, driedimensionale gewrichts- en wervelkolommobilisaties en therapeutische massagetechnieken, ook gebruikt worden in de reguliere (sport)massagebehandelingen en in gespecialiseerde, preventieve sportmassagebehandelingen bij hardlopers, voetballers, wielrenners en tennissers.
Na het doorlopen van deze opleiding volgt het afsluitende praktijkassessment. Een voldoende beoordeling geeft recht op het diploma 'Sporttherapie', waarmee een Sporttherapeut  in staat is cliënten met de meest uiteenlopende sportgerelateerde (pijn)klachten therapeutisch te behandelen met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen effectieve technieken.

bottom of page